Friday, February 23, 2007

 

PRAVDA


Pravda a Češi

Nedávno jsem našel tento citát od Einsteina, vedle něj bylo ještě několik dalších citátů jiných autorů o slově „pravda“.

Unthinking respect for authority is the greatest enemy of truth.
Albert Einstein

Pokud by mi někdo nevěřil tak uvádím i link, kde si ten citát můžete najít. No a pro ty jedince, kteří nerozumí anglicky, uvádím i překlad této Einsteinovy myšlenky:

„ Bezmyšlenkovitá úcta před autoritou je největší nepřítel pravdy“.

http://www.brainyquote.com/quotes/quotes/a/alberteins169203.html

Bohužel, právě česká populace trpí neskutečně vysokou měrou syndromem rektoskopie, tedy právě onou bezmyšlenkovitou úctou před jakoukoliv autoritou. Dle mne tento syndrom je jedním z důkazů velmi nezdravého vývoje české národní mentality. Obvykle se zde každý klaní každému, kdo má funkci či peníze. Tedy moc. Protože Čech se moci bojí. A proč se tak bojí moci? Protože Čech, který dostane funkci a s ní i propůjčenou moc, vnímá své podřízené jako své otroky a dle toho se k nim i chová, navýšeně, bez úcty, a vykořisťuje je. To je typická reakce dlouho utlačovaného jedince, který se pak nějak „vyhoupl“ na výsluní a mstí se všem pod sebou. A protože toto jednání je zde natolik typické a známé, bojí se Češi někoho, kdo má moc, protože vědí, co mohou očekávat.

Já měl možnost se s takovými lidmi setkat v běžném denním životě téměř na všech funkcích, která vás jen mohou napadnou, ve školách ředitelé či jejich pravé ruce, ať již tzv. ekonomové či zástupci, na úřadech jak volení politici tak i zaměstnaní úředníci, neschopní psychologové v poradnách, nepoctiví a úplatní soudci, právníci a policisti, znalci, kteří nic neumí, ale to své neumění si nechají vysoce zaplatit a úmyslně vydávají nepravdivé a dle zakázky zmanipulované znalecké posudky No a tím si pochopitelně dělám obrázek o české národní mentalitě.

Prostě pravda pro Čecha není až tak důležitá,ale k bezmyšlenkovité úctě před autoritou jsou tu již vychovávány i děti, což je šílená katastrofa, ale Češi takovouto výchovu vnímají jako správnou, a pakliže se proti ní někdo ozve, tak je nazýván anarchistou, protože Čech si to své navyklé informační okolí chrání, je na to zvyklý a neumí žít v jiném informačním okolí, nezvládl by to, nemá na to prostě.

Díky bohu, existují i výjimky z tohoto českého pravidla, ale je jich velmi, velmi málo. Takže se vám skutečně může podařit, že narazíte na Čecha, který se chová jako člověk. Pokud si toho všimnete, važte si toho člověka, je zde, v tomto státě a národě skutečně jen výjimkou.

Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?